الغذاء المصري و خدعة القص من النص

في محاولة لتشوية المنتجات المصرية عن طريق الترويج لان تصنيف (1)  معناه ان المنتجات خطيرة و مضره وان دا عار علي مصر ، كمان بيحاول البعض الخلط بين التصنيف دا و بين موضوع الفراولة المصرية.
الموضوع الخاص بتصنيف المنتجات للحجز المسبق(2) مش معناه ان الاكل المصري ملوث و مميت والكلام اللي عمال يتقال. الحجز المسبق طبقا لمنظمة الغذاء و الدواء معناه اما ضبط شحنة محتوية علي مواد ضارة او وجود مخاوف من احتمال وجود مخاطر صحية . ودا معناه مش رفض الشحنات التالية زي ما الناس بتقول دا معناه ان الشحنات التالية سوف يتم فحصها بشكل منفصل .
under the DWPE Program, every new shipment from that exporter must be analyzed by a private laboratory for the same illegal residue or contaminant. Only if the new shipment is found to be below established tolerance will the FDA allow it to be released into the channels of trade.
القائمة اللي بتظهر تحت تصنيف مصر داخل ال(3) منظمة الغذاء و الدواء مش قائمة طويلة و مرعبة زي ما بتقول التقارير اللي بتحاول تشوه سمعة مصر بالعكس القائمة مختصرة و لو دخلت علي اي عنصر في القائمة هتلاقي دول كثيرة مشتركة مع مصر في نفس المخاطر و بتتعامل تحت نفس التصنيف.
يعني مثلا التقرير اللي بيتكلم عن مخاطر الجنبة المطبوخة واللي بيحذر من اربع مخاطر صحية اساسية
 (4) SALMONELLA و LISTERIA وBACTERIA
 بيصنف موردين من دول الارجنيت و بلجيكا و بوليفيا و البرازيل و كندا في نفس درجة الخطورة بتاعت مصر يعني الموضوع مش مقصود به مصر.
الحق احق ان يتبع
--------------------------
1- detention without physical examination
التقرير الخاص بمصر 
http://www.accessdata.fda.gov/cms_ia/country_EG.html
2- ترجمة بتصرف
3-Food & Drug Administration
4-http://www.accessdata.fda.gov/cms_ia/importalert_9.html

ليست هناك تعليقات: